Goran Čerkez, Mirsad Hadžikadić i Igor Radojičić u Danu uživo

Vijesti 30. jun 202012:05 > 12:07
N1

I danas u "Danu uživo" informišemo vas o svim važnijim dešavanjima, kako u BiH, tako i u svijetu. Borba protiv koronavirusa, predstojeći izbori, otvaranje granica, sport - teme su kojima ćemo posvetiti najviše vremena ovog utorka.

O najavljenom sankcionisanju onih koji krše mjere Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva u borbi protiv koronavirusa, preporukama za rad ugostiteljskih objekata, često suprotstavljenim i zbunjujućim stavovima stručnjaka, testiranju na Covid 19 razgovaramo sa pomoćnikom ministra zdravstva FBiH Goranom Čerkezom.

Proteste šetnje širom BiH, ujedinjenje ili razjedinjavanje opozicije, lokalni izbori, dogovor SDA i HDZ oko Mostara, BiH i njena budućnost teme su za razgovor sa predsjednikom Platforme za progres Mirsadom Hadžikadićem.

Za „Dan uživo“ o koalicionom sporazumu devet stranaka o međusobnoj saradnji na predstojećim lokalnim izborima, viziji razvoja grada na čijem je čelu za naredne četiri godine, imenima protivkandidata, koronavirusu – govori gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Veliki skok broja novozaraženih koronavirusom bilježi se posljednjih dana u Novom Pazaru, odakle dolaze oprečne informacije o epidemiološkoj situaciji. Provjeravamo sve na licu mjesta, odakle nam se javlja novinar RTV Novi Pazar Zoran Maksimović.

O borbi sa opakom bolešću, probijanju barijera kako bi se domogao Italije i nastavio liječenje, knjizi „Ne daju mi oči da šutim“ zbog koje se i zadesio u sred pandemije Covida 19 u BiH, novoj koju upravo piše „Dnevnik seobenog lica“, te aktuelnim događajima kod nas i u regionu danas razgovaramo sa BH rediteljom, dramaturgom i piscem Šemsudinom Gegićem.

Amel Tuka za vikend je istrčao svoju prvu ovosezonsku trku. Polako se prirema za start Dijamantske lige, ali i za ulogu roditelja koja mu predstoji od jeseni. O svemu tome, ali i o organizaciji života i treninga za vrijeme korone govori za „Dan uživo“.

Sa vama od 16 do 18:30 sati Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad