Hadžikadić za N1: Izgleda mi kao da izbora neće biti

Vijesti 30. jun 202017:50 > 18:00
N1

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, za N1 je kazao, da su sa skupa iz Unsko-sanskog kantona poslali, odnosno dodali, tri zahtjeva - rješenje migrantske krize, da se dijaspora na neki način uključi u društvene i političke promjene u BiH i da se konačno počne razmišljati o ekologiji i ekološkim rješenjima na sistemski način.

Prokomentarisao je i pomijeranje oktobarskih izbora u Bosni i Hercegovini na 15. novembar.

PROČITAJTE JOŠ

“Razumijem problem finansiranja. Razumijem da je to politički način da možda do izbora i ne dođe. Oni su pomjereni na 15. novembar, i sada nije sigurno čak ni da će doći do izbora, jer se govori o nelegalnosti Centralne izborne komisije, a isto tako još uvijek nemamo potpuno finansiranje izbora”, rekao je Hadžikadić. 

Dodao je i da mu se čini da je pitanje Mostara sasvim realno.

“U Mostaru su došli do nekog rješenja, koje zaista nije rješenje, a i ti izbori su izgleda predloženi za februar iduće godine. Meni ovo sve izgleda da izbora neće biti, da će na kraju doći poziv da se oni spoje sa izborima 2022. godine i da će i tada biti “mostarizacija” kao aktivan plan predložena i javnosti BiH i Međunarodnoj zajednici”, istaknuo je Hadžikadić.

Kazao je da za njega nisu sporna imenovanja novih članova CIK-a.

“Mislim da oni trebaju da rade svoj posao. Političke stranke treba da prestanu sa određivanjem podobnosti članova bilo kojih organa. Procesi postoji i treba da dođemo do volje građana. Mislim da je krajnji način da političke vladajuće strukture shvate da ova država postoji za svoje građane, a ne za to da se upravlja sa njom od strane stranka na vlasti”, zaključio je Hadžikadić. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad