Osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva jednog i pokušaja ubistva drugog sina

Vijesti 01. jul 202014:01 > 14:05
Dron.ba za N1

Kantonalni sud u Bihaću je danas javno objavio prvostepenu presudu protiv Sulejmana Burzića (1944.) iz Cazina kojom ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 (trinaest) godina zbog ubistva i pokušaja ubistva.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Burzić Sulejmanu je stavljeno na teret postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH u sticaju s krivičnim djelom Ubistvo u pokušaju iz člana 166. stav 1. u vezi s članom 28. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Podsjetimo, optuženom Burziću je stavljeno na teret da je 15. augusta 2019. godine, u naselju Šepići u Cazinu, nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog sukoba sa sinovima B. V. i B. E, u namjeri da ih usmrti, iz pištolja ispalio više hitaca. Pritom je oštećenom B. V. zadao tri ustrijelne rane od kojih je odmah preminuo. Prema oštećenom B. E. je ispalio više hitaca, ali ga nije pogodio.

Kantonalni sud u Bihaću je također produžio pritvor optuženom, gdje se prema rješenjima nalazi od 15. augusta 2019. godine.

U daljnjem postupku stranke imaju pravo izjaviti žalbu. O eventualnom izjavljivanju žalbe, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona će odlučiti nakon što zaprimi pisani otpravak presude.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad