Šehović i Suljagić na sastanku kod Džaferovića

Vijesti 01. jul 202014:06 > 14:09
N1 BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio umjetnicu Aidu Šehović i direktora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emira Suljagića.

Džaferovića su Šehović i Suljagić upoznali sa detaljima pratećeg programa u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Zaštićene zone UN Srebrenica“.

Poseban naglasak je stavljen na umjetničke projekte kroz koje se čuva sjećanje na žrtve genocida.

Jedan od tih projekata je i „Spomenik sjećanja – Što te nema“, umjetnice Aide Šehović, koji će, nakon Tuzle, Haaga, Venecijanskog bijenala, New Yorka, Toronta, Bostona, Istanbula i niza drugih gradova, ove godine u saradnji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra, biti postavljen u Srebrenici.

Džaferović je iskazao punu podršku cjelokupnom radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se preduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Džaferović je Šehović simbolično uručio fildžan koji će biti dio postavke „Što te nema“ u Srebrenici, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad