Musa, Lekić, Ćerimagić i Emrić gosti su Novog dana

Vijesti 01. jul 202014:11 > 14:14
N1

Sutra u novom danu gledajte:

I dalje bilježimo rast broja zaraženih korona virusom u BiH. Može li se širenje virusa u ovoj fazi zaustaviti ili kontrolisati i kako? Koje su preporuke za građane i koliko opasan može biti poraast broja asimptomatskih slučajeva? Epidemiolog Sanjin Musa, iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH gost je Novog dana.

Od haotičnog stanja u zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru i Tutinu, velikog broja zaraženih osoba, nedostatka medicinske i zaštitne opreme do tvrdnji vlasti Srbije da je situacija ispolitizovana. O apelima za pomoć i spremnosti da se pomogne ljudima u Sandžaku govori Ekrem Lekić, predsjednik Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka.

Njemačka je od Hrvatske preuzela predsjedavanje Evropskom Unijom, a Crna Gora je otvorila posljednje poglavlje u pregovorima. Istovremeno, državljani BiH još uvijek ne mogu putovati u EU, a neke članice poput Austrije izdaju upozorenja svojim građanima za putovanja u BiH i zemlje Zapadnog Balkana. Gost Novog dana je Adi Ćerimagić, analitičar Evropske inicijative za stabilnost.

Nakon što je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković povukla sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara BiH odluku o formiranju ekspertne grupe za problem Trgovske gore uslijedile su brojne reakcije. Je li i kome sporno formiranje komisije i zbog čega? Jasmin Emrić, poslanik u Parlamentu BiH uživo iz Bihaća govori za Novi dan.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 8 do 10:30 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad