Poređenje sa golfom dvojkom naljutilo opozicioni SDS

Vijesti 01. jul 202018:37 > 18:51
N1

Zakuhava se politička situacija u Banjaluci, uoči lokalnih izbora. Najjača partija - SNSD podržana od 9 stranaka Vidovdanske koalicije, potvrdila je kandidaturu Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke. A upravo je Radojičićeva izjava naljutila opozicioni SDS. Ovu stranku je SNSD-ov kandidat uporedio sa golfom dvojkom.

Mostovi, saobraćajnice, kružni tokovi, igrališta, uz parolu “Banjaluka se gradi”, Igor Radojičić ulazi u novu trku za gradonačelnički mandat.

“Ambiciozni i optimisti jesmo”, istakao je Radojičić.

Deset stranaka stalo je iza njegovog reizbora. Koalicija nazvana “Okupljanje za Banjaluku” je udvostručena za 4 godine kaže Radojičić, koji sumnja u jedinstvo opozicije. On lično, ističe bježi od reality politike, a za N1 je direktno govorio i o suprotnom taboru.

“SDS u Banjaluci gotovo da ne postoji, potpuno su nevidljivi, jedna stara, tradiciionalna partija. Ja se znam našaliti da trenutno SDS liči na golf dvojku, znači uvijek ima 5 posto ljudi koji će kupiti golf dvojku, ali to je uvijek golf dvojka”, kazao je Radojičić.

Ova izjava naljutila je SDS-ovce. Kažu dok građani voze golf dva, Radojičićevi saradnici voze Lambordžini, Porše ili Mercedes.

Izbori će dodaju pokazati koliko građana vozi golfove, a koliko skupocjene limuzine.

Pitali smo Davora Šešića, poslanika SDS-a u NSRS da li je baš SDS kao golf dva star i sa mehaničkim problemima?

“SDS je najstarija stranka u RS, starija i od Republike Srpske, zajedno sa narodom stvorila RS. To očito smeta Gdinu Radojičiću ali i članovima SNSD-a, jer bi oni voljeli da prekroje istoriju i budu malo stariji, ali nisu.

Ta izjava pokazuje nervozu gospodina Radojičića, jer je svjestan da je na izborima za predsjednika RS gospodin Govedarica dobio skoro 10.000 glasova više nego kandidat SNSD-a. Računica jasno pokazuje da opozicija ide ka pobjedi na lokalnim izborima i da je jedinstvena koliko god se oni trudili da prikažu da kod nas nešto ne funkcioniše”, odgovorio je Šešić.

U SDS-u kažu da imaju dobru saradnju sa PDP-om, te da zajednički kandidat nije sporan. Ali, oko imena se još spore u PDP-u. Saznajemo da bi odluka mogla biti donesena u nedjelju.

Vidovdanska koalicija ubijeđena je u pobjedu SNSD-ovog Igora Radojičića. Opozicija i dalje vaga, Jelena Trivić, ili Draško Stanivuković. Na tasu građana odluka je, da li izaći ili ne na izbore.

Pitali smo građane hoće li izaći na izbore:

“Obavezno, ako ne umrem, jer ova korona. Mogu kihnut do večeras, sutra me zamotaju, zatrpaju gore. Ako me ne zarpaju, obavezno izlazim.”
“Treba izaći, obaviti svoju građansku dužnost.”
“Mislim da je potrebno, ali ja ne vjerujem da ću izaći.”
“Ja ne mislim. (N1: Da li ćete vi izaći?) Ne.”

Na izborima 2016.godine Igor Radojičić ubjedljivo je pobijedio tada opozicionog Dragana Čavića, sa osvojenih više od 55 posto glasova Banjalučana.

Čavić je četiri godine kasnije, 2020. uz Radojičića, a protiv dojučerašnjih saradnika iz SDS-a i PDP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad