Aida Ćorović za N1: Najveće zlo koje je moglo da se desi Bošnjacima

Vijesti 01. jul 202021:12 > 21:55
N1

Aktivistica Aida Ćorović u Pressingu na N1 istakla je da je najveće zlo koje je moglo da se desi Bošnjacima u Sandžaku - podijeljenost. Kazala je da svaki narod ima vlast koju zaslužuje, ali da su balkanski narodi pokazali civilizacijsku nezrelost, te da su ovdašnje zemlje zapravo feudalne zajednice i nenormalne tvorevine koje ljube ruku onima koji su najgori prema njima.

Aleksandar Vulin je ranije optužio Sulejmana Ugljanina za stanje u Novom Pazaru, te je pozvao Bošnjake Sandžaka da vjeruju Vučiću i državi Srbiji.

“Zanimljivo, grupa lekara koja je okrenula leđa premijerki su Zukorlićevi. To nije pomenuo. Sva tri lidera su ljudi koji će prodati veru za večeru i biti deo beogradske vlasti ako im se ponude dovoljno dobri uslovi”, izjavila je.

VEZANE VIJESTI

“Razumem da manjine moraju da sarađuju s vlastima, da bi ostvarili neka svoja manjinska prava. Razumem tu političku ravan, ali nemam tolerancije da pređe sve etičke okvire. Dok je Ugljanin bio u koaliciji sa vlašću – bili su najbolja. Sada kada je izvan, nisu”, rekla je Ćorović.

“Kako je Zukorlić u vlasti – on upozorava na opasnost, najlojalniji je čovek. Ljajić nikada nije izlazio iz vlasti”, rekla je.

Koliko Bošnjake tu košta podijeljenost?

“To je najveće zlo koje je moglo da se desi Bošnjacima. Svaki narod ima vlast koju zaslužuje. Balkanski narod pokazuju civilizacijsku nezrelost, mi smo i dalje predpolitička društva, ali feudalne zajednice – pa imate državu koja brine o vama. Imamo nenormalne tvorevine, osim Slovenije, gde se ponašamo kao srednjovekovni kmetovi i ljubimo ruku ko je najgori prema nama. Kada nisu u vlasti – pričaju i autonomiji Sandžaka, čim uđu u vlast – to prestaje”, izjavila je Ćorović za N1 u Pressingu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad