Usvojen novi Poslovnik o radu Narodne skupštine Republike Srpske

Vijesti 02. jul 202011:17 > 11:20
Arhiv

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, danas su u drugom nastavku 10. redovne sjednice usvojili novi Poslovnik o radu ove institucije.

“Prijedlog Poslovnika usvojen je uz amandmane Zakonodavnog odbora i poslaničkih klubova koji su postali sastavni dio novog Poslovnika Narodne skupštine”, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

Usvojeni su i Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta RS u prošloj godini, te zakoni o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, o koncesijama, o upravljanju otpadom i o zaštiti životne sredine.

Pored toga poslanici su usvojili nacrte zakona o faktoringu, o upravnoj inspekciji, o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS i Zakona o krivičnom postupku RS

“Narodna skupština primila je k znanju: Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2019. godinu i Specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine o pravu na slobodu mirnog okupljanja”, navodi se u saopštenju.

Usvojena je i Informacija o obavezama koje za Bosnu i Hercegovinu i RS proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2019. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa RS propisima Evropske unije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad