Borba za Picin park: Predsjedniče gdje je Mile Radišić?

Vijesti 29. maj 201509:06 > 09:09
N1

Aktivisti građanske inicijative "Park je naš" banjalučke šetačice i šetači jutros su u "gerilskoj akciji" podsjetili na 29. maj 2012. godine i borbu građana za očuvanje Picinog parka.

N1
N1
N1
N1

Ispred gradilišta na kojem je danas u završnoj fazi izgradnja poslovnog objekta kontroverznog biznismena i vlasnika kompanije Grand trade Mile Radišića postavili su transparent s natpisom “Predsjedniče, gdje je Mile Radišić?!”.

Podsjećamo, višemjesečna protestna okupljanja Banjalučana i peticije protiv uništavanja zelene površine ostala su bezuspješna, jer su nadležne institucije i Grada Banjaluka i RS tvrdile da je Radišić u posjed zemljišta došao u skladu sa zakonom.

Dvije godine kasnije Mili Radišiću Vrhovni sud RS potvrdio je zatvorsku kaznu od tri godine zatvora zbog manipulacija akcijama Medicinske elektronike koja je bila i vlasnik zemljišta Picinog parka.

Radišić je umjesto na izdržavanje kazne pobjegao iz BiH u Srbiju, a ni dva mjeseca od njegovog bijega MUP RS javnosti nije saopštio šta je učinjeno kako bi bio vraćen u zemlju i upućen u zatvor.

Stoga su jutros ponovo banjalučke šetačice i šetači upitali i predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i nadležne institucije „Zašto su pravosudni organi i policija dopustili da pobjegne? Kada će tužilaštvo konačno početi raditi svoj posao i pokrenuti slučaj Picin park za koji postoji dokumentacija iz koje se jasno vidi da se radi o jednom od najvećih kriminalnih “poduhvata” sadašnje vlasti? Šta radi Narodna Skupština Republike Srpske

Šta radi opozicija?

Tri godine nakon što je nestao park i mjesto njega “nikao” milionski simbol kriminala i korupcije, nema odgovora na ova pitanja.

Šetači traže odgovore. “Mi nismo nestali, mi nismo zaboravili, mi smo uvijek tu!”