Pavić: Bijele trake su 5 minuta, ja sam u Prijedoru 365 dana

Vijesti 29. maj 201512:18 > 12:21
N1

Sarajka Sanja Lazar, vijećnica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, nedavno je uputila pismo gradonačelniku Prijedora Marku Paviću i pozvala ga da zajedno prošetaju Prijedorom i odaju počast žrtvama. Pavić joj je danas odgovorio, u izjavi za N1 televiziju.

“Pozivam vas da zajedno, 31.05. iziđemo ruku pod ruku, Vi i ja, prošetamo Prijedorom i odamo počast svim žrtvama od 1992. do danas, jer svi smo žrtve. Pozivam Vas kao čovjeka, oca, supruga, komšiju, kao Marka Pavića, da zajedno pokažemo da možemo kao Sanja i Marko, kao vijećnica i gradonačelnik iz dva entiteta, prihvatiti odgovornost za naše postupke i djela, i prošetati za ljepšu budućnost. Ušetajmo u drugačije sutra, Vi i ja, ljepšu budućnost za nas i našu djecu! Bez prihvatanje individualne odgovornosti, nema ljepše budućnosti ni nama, ni našim pokoljenjima”, napislaa je Lazar Paviću.

On je danas za N1 kazao da je sa povratnicima svaki dan.

“Oni traže da budem s njima pet minuta, sa aktivistima koji će obilježiti Dan bijelih traka, a  ja sam s povratnicima 365 dana u godini”, rekao je Pavić za N1.

U nedjelju se obilježava Dan bijelih traka u znak sjećanja na 3.100 ubijenih ljudi i 102 djece u Prijedoru. A, danas se u Prijedoru obilježava 23 godine od odbrane toga grada.

Više u vijestima N1 u 14 sati.