Šarović: SDS predložio svog kandidata za načelnika Srebrenice

Vijesti 06. jul 202014:44 > 14:57
N1

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović, kazao je nakon sastanka sa OO SDS-a Srebrenica kako ova stranka neće podržati Mladena Grujičića u ponovnoj kandidaturi za načelnika Srebrenice.

Šarović je istakao da je veoma važno da stranke koje dolaze iz Republike Srpske postignu dogovor o jednom zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica i da će Srpska demokratska stranka pokrenuti inicijativu za dogovor političkih stranaka oko jednog, zajedničkog kandidata.

“To treba biti neko ko je ‘sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima’. Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika opštine Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda. Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici. Za nas je najvažnije da kandidat bude najkvalitetnije moguće rješenje za Srebrenicu, čovjek koji će raditi na razvoju Srebrenice i zadržavanju stanovništva i koji će biti otvoren za dijalog sa svima i fer i u daljim međustranačkim odnosima”, rekao Šarović.

Poručio je da će SDS “iz svojih redova kao kandidata za načelnika Srebrenice predložiti gospodina Milisava Marjanovića za kojeg su uvjereni da može uspješno provoditi i realizovati zajedničke interese naroda i voditi ovu lokalnu zajednicu”.

“Vjerujemo da se i druge političke partije koje dolaze iz Republike Srpske mogu okupiti oko ovog kandidata jer se radi o osobi koja, za razliku od aktuelnog načelnika, iza sebe nema bilo kavih hipoteka, osobi koja će se zasigurno odgovorno odnositi prema svim građanima i istrajno raditi na razvoju ove sredine”, zaključio je Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad