Umjereno do pretežno oblačno vrijeme širom BiH

Vijesti 07. jul 202008:52 > 08:58
Reuters

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Ivan Sedlo 9, Sokolac 10, Bihać, Bugojno i Sarajevo 13, Drvar, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 14, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Srebrenica 15, Zvornik 17, Široki Brijeg 21, Grude, Mostar i Trebinje 22, Stolac 23, Neum 24 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni očekuje umjereno pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u Bosni se očekuje i kiša ili kratkotrajni pljusak. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti.

Najviša dnevna temperatura od 15 do 22, na jugu od 22 do 27 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom kišom. Tokom dana, uglavnom bez padavina. Najviša dnevna temperatura oko 20 stupnjeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad