Damir Nikšić, Draško Stanivuković i Edo Selimović gosti Dana uživo

Vijesti 07. jul 202012:28 > 12:31
N1

U “Danu uživo” pored najvažnijih vijesti iz BiH, zemalja okruženja, ali ostatka svijeta, te sportskih i poslovnih informacija, donosimo pregled epidemiološke situacije, te brojne političke teme:

O osnivanju Ekološkog slobodarskog pokreta, predstojećim lokalnim izborima, koalicijama, ekološkim i drugim problemima građana BiH – za “Dan uživo” govori samostalni zastupnik u Skupštini KS i konceptualni umjetnik Damir Nikšić.

Kandidatura za gradonačelnika Banjaluke, rezultati anketa o predstojećim izborima, odnosi unutar PDP-a, podrška koalicionih partnera, afere tokom pandemije koronavirusa, novi Poslovnik o radu NSRS – teme su za razgovor sa Draškom Stanivukovićem iz PDP-a.

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo najavio je mirno protestno okupljanje za četvrtak, 9. jula u periodu od 12 do 13 sati. Razlog – nepotpisivanje novog granskog kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo. Tim povodom danas sa nama Edo Selimić, predsjednik ovog sindikata.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici pored hitne rasprave o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, raspravlja i o Prijedlogu zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji se odnosi na izbore u Mostaru. O tome, ali i drugim aktuelnostima razgovaramo sa mostarskim novinarom Farukom Kajtazom.

Pop-pjevač Goran Karan objavio je novu pjesmu koja nosi naziv “Dugo nisam bio mlad”. Zanimljivo je da je spot za ovu pjesmu sniman u parku Ravne 2 u Visokom. Popularni Splićanin naš je muzički gost ovog utorka.

Sa vama od 16 do 18:30 Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad