Sestra nestale djevojčice kroz suze: Nazvao je i rekao da je nećemo više vidjeti

Vijesti 07. jul 202014:03 > 14:16
Screenshot / Facebook

Kako je ranije potvrđeno za N1, jučer je na području Lukavca nestala 15-godišnja djevojčica, a policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona intenzivno tragaju za njom.

Na društvenoj mreži Facebook sestra navodno otete djevojčice je postavila video u kome govori da je izvjesni Denis kriv za otmicu djevojčice.

“Ja sam sestra malodobnde Larise koja je jučer poslijepodne nestala ispred svoje kuće. Otišla je baciti smeće i otad joj se gubi svaki trag”, kazala je Emira Nukić na početku videa.

“Nedugo nakon toga tata je dobio poziv u kojem je gospodin Denis rekao: ‘Nećeš je nikad više vidjeti’ i prekinuo je”, kazala je sestra djevojčice.

“Izdata je tjeralica, pročešljane su mnoge lokacije, djetetu još ni traga. Molim sve ljude ako imaju bilo kakvu informaciju samo da se javi. Larisa je jako dobro dijete, nikad do sad nije nešto uradila, da kažem da je pobjegla. Nikad. Ona to nikad ne bi uradila svojoj sestri, majci, koja je van sebe, ženi koja ne može da diše”, kazala je kroz suze sestra 15-godišnje djevojčice.

“On se zove Denis, ima 40 godina i živi blizu mene, nikad nismo imali s njim nikakve konflikte. On je romske nacionalnosti i vozi kombi”, kazala je.

U nastavku pogledajte njen video na Facebooku.

Kako je za N1 rekla Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK, slučaj je prijavio otac djevojčice S.N. koji je rekao da je muškarac D.M. (1984) odveo njegovu kćerku.

“Za 15-godišnjakinjom je raspisana potraga, a o svemu je obaviješten u dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK po čijim uputama postupaju službenici Odjela kriminalističke policije. Policijska uprava Lukavac poduzima sve potrebne mjere i radnje u rasvjetljavanju ovog slučaja”, kazala je Kapidžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad