Edita Đapo, Jasmina Brkić Džambić i Amir Sužanj u Novom danu

Vijesti 07. jul 202014:23 > 14:24
N1

U Novom danu sutra gledajte:

57 novih pozitivnih slučajeva na korona virus registrovano je juče u Tuzlanskom kantonu. Epidemija je u fazi lokalne transmisije, ljudi bez ikakvih simptoma šire zarazu. Jasmina Brkić Džambić, epidemiologinja i članica Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK, za “Novi dan” govori o važnosti poštovanja higijensko-epidemioloških mjera.

Kako se najstariji građani prilagođavaju novom načinu života diktiranom pandemijom? Uspijevaju li da između straha od zaraze i neodustajanja od najvažnijih aktivnosti koje su bile sastavni dio svakodnevice nađu balans potreban za normalno funkcionisanje? Naša gošća biće Minela Ferić iz Centra za zdravo starenje u Sarajevu.

Ko je odobrio odlaganje italijanskog otpada u Bosanskom Grahovu i Drvaru, planiranje spalionice medicinskog otpada u Bosanskom Petrovcu, kada će biti riješen problem odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori? Hoće li turizam u BiH preživjeti pandemiju? To su samo neka od pitanja za Editu Đapo, ministarku turizma i okoliša u Vladi FBiH.

Aktuelne društveno političke teme i naslove iz dnevne štampe, za “Novi dan” komentariše Amir Sužanj, urednik i novinar BH radija 1.
O lokacijima održavanja ovogodišnjeg “Marša mira”, izvještavaju naši reporteri.

Od 8 do 10:30 sati u “Novom danu” Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad