Zlatko Dizdarević, Maja Gasal – Vražalica i Midhat Poturović u Novom danu

Vijesti 08. jul 202013:36 > 13:40
N1

Najava uvođenja policijskog sata izazvala ogromne proteste građana u Srbiji. Protesti nastavljeni i danas u Beogradu. Građanima se obratio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Sa reporterima na terenu analiziramo dešavanja i poslate poruke.

Nakon protesta u Srbiji, postavlja se pitanje ima li bunta u BIH? O građanskom aktivizmu u BIH, toleranciji na sve ono što se događa na političkom, epidemiološkom i socijalnom planu u zemlji za Novi dan govori nekadašnja zastupnica u državnom parlamentu, danas direktorica Akademije za žene, Maja Gasal-Vražalica.

Nerede u Srbiji, zatvaranje granica, usvojene izmjene Izbornog zakona, politička nadmudrivanja u BIH, poteze koje vuče bh. diplomatija, širi kontekst dešavanja u zemlji i svijetu s gledaocima Novog dana podijelit će bivši diplomata, novinar Zlatko Dizdarević.

Još uvijek traje izdavanje licenci i potrebne dokumentacije kako bi ljekarski timovi iz BIH otputovali i pružili pomoć u borbi protiv korona virusa Novom Pazaru. O trenutnom stanju u Sandžaku izvještava Senka Kalić, urednica na RTV Novi Pazar.

Ovogodišnji Marš mira i obilježavanje genocida u Srebrenici odvija se u otežanim uslovima u organizacijskom smislu zbog pandemije korona virusa. Ovogodišnji Marš mira će biti održan u tri etape. Naša Hana Sokolović prati učesnike. Provjeravamo dokle su učesnici marša stigli.

Sutra se u Foto Galeriji Jelićeva otvara izložba DUŠA SREBRENICE autora Midhata Poturovića. Fotografije su nastale tokom njegovog dugogodišnjeg rada na pričama o srebreničkoj tragediji i posljedicama genocida. Govorimo o profesionalnom i ličnom doživljaju genocida jednog reportera.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 8 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad