Sjednica Vijeća ministara BiH nije održana

Vijesti 09. jul 202011:49 > 11:51
Fena

Zbog nemogućnosti usvajanja dnevnog reda - nije održana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, potvrdio je predsjedavajući Vijeća ministara, Zoran Tegeltija

Protiv dnevnog reda bili su ministri iz reda hrvatskog naroda.

“Nije održana za danas zakazana 11. redovna sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine zbog nepostizanja konsenzusa u vezi s dnevnim redom”, poručili su iz Vijeća ministara BiH putem saopštenja.

Na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine trebala je biti i tačka imenovanja Selme Cikotića na mjesto ministra sigurnosti države, javlja reporterka N1 – Adisa Imamović.

Sporna su i kadrovska rješenja za koja su konkursne procedure davno završene. Reporterka N1 javlja da su se predstavnici HDZ-a pozivali na dogovor lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a iz Istočnog Sarajeva, ali je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH odbila da glasa za ovu tačku. Jedna pozicija je za čelo Službenog glasnika i Agencije za obrazovanje policijskih službenika.

Na dnevnom redu trebala se naći i Državna strategija za procesuiranje ratnih zločina, drugo glasanje, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Na OVOM linku pročitajte predloženi dnevni red.

Termin nove sjednice bit će naknadno objavljen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad