Arnaut za N1: Ovo je prvi put da vlast pokazuje otvoren strah od izbora

Vijesti 09. jul 202018:22 > 19:28
N1

Damir Arnaut, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, za N1 je komentarisao budžet BiH, koji je još uvijek na čekanju, a koji su danas zastupnici SNSD-a i HDZ-a BiH oborili.

“Dogovori se postižu u kafanama u Istočnom Sarajevu. Državni parlament je zadužio Vijeće ministara da osigura sredstva za provedbu ovih izbora. Vijeće ministara ne postupa po tome. Poslanici SDA, HDZ i SNSD ne postupaju po zaključku Parlamenta. Postupaju po naredbama svojih stranačkih šefova”, rekao je Arnaut. 

VEZANE VIJESTI

Podsjetio je da je lider SDA Bakir Izetbegović, kazao ranije u kafani u Istočnom Sarajevu da su dogovorili budžet, izbore, imenovanja, te da je ostalo samo jedna sitnica.

“Danas, ti sa kojima su oni to dogovorili, a svi su vlast, glasaju protiv budžeta. Izgleda da je na sceni koalicija gluhih telefona. Ali to je vlast”, istaknuo je Arnaut.

Plan je da opozicija sruši vlast, kazao je Arnaut, misleći na izborima, i to glasačkim listićima.

“Ovo je prvi put da ova vlast pokazuje otvoren strah od izbora. Prvi put. Nikad prije u historiji BiH, nismo došli u situaciju da vast koči izbore da se to ne bi desilo”, rekao je.

Mišljenja je da SNSD, HDZ, ali i SDA i DF se boje izbora, te da to nema veze sa članovima CIK-a.

“To je zato što su te četiri stranke trenutno vlast, a rezultati tih stranaka su katastrofalni i naravno da se boje izbora, i svako od njih četiri traži izgovore”, rekao je Arnaut. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad