Rangel: Nikada više, nikada više, nikada više!

Vijesti 10. jul 202009:46 > 09:58
N1

Evropski stalni izvjestilac za BiH Paulo Rangel izrazio je "najdublju tugu i najstrašniji sram svim žrtvama genocida, njihovim porodicama, ali i svim građanima BiH" i poručio "Nikada više".

“Nikada više, nikada više, nikada više! Želim ovu poruku očaja uputiti svim građanima BiH bez obzira na religiju, etničku pripadnost ili vjeru i prema svim građanama Evrope koji su u prošlosti doživjeli pakao genocida. Treba nam bolje za cijelo čovječanstvo. Srebrenica nije samo tragedija BiH. Govorimo o poricanju čovječnosti, kada god se dogodi masakr, genocid, masovno ubijanje nevinih ljudi, tada se poriče humanost, odbija ljudsko dostojanstvo i događa se Srebrenica u svim genocidima. Za sve genocide treba nam istina i poštovanje jer istina nije kompatibilna sa poricanjem, a pravde nema uz nekažnjivost”, rekao je Rangel. 

VEZANE VIJESTI

Kazao je kako “postoje oni koji su direktno odgovorni za taj maskr, ali je podbačaj međunarodnog i evropskog društva neoprostiv.”

“Vi ste žrtve, svjedočili ste najtamnijoj strani ljudskih bića. Bez vas i vaše borbe za pravdu neće biti pomirenja. Vi ste i oni koji nose nadu nadu u mirnu i prosperitetnu budućnost u BiH za sve njene građane”, poručio je Rangel.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad