Tim UKC Tuzla krenuo u pomoć kolegama u Novom Pazaru

Vijesti 10. jul 202012:25 > 12:31
N1

Tim koji čine tri ljekara i tri medicinska tehničara s Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, jutros je krenuo u Sandžak. Oni će dvije sedmice boraviti u Općoj bolnici u Novom Pazaru, a cilj je da pomognu svojim kolegama, jer je ovaj dio Srbije teško pogođen pandemijom koronavirusa.

Vođa medicinska tima je hirurg dr. Zijah Rifatbegović, a tu su još i anesteziolog dr. Damir Pištoljević, internista dr. Edin Jašarević te diplomirani medicinski tehničari Jasmin Trumić, Amir Borić i Boris Perkić, piše Faktor.

VEZANE VIJESTI

 “Želimo pomoći narodu Sandžaka i kolegama, obzirom da je situacija tamo veoma teška. Naša prva iskustva s COVIDOM u svim grana medicine su dosta dobra. Naša profesionalna zrelost je na takvoj razini da možemo dati za pravo da u ovim momentima, najkritičnijim, možemo pomoći”, kaže vođa tima dr. Rifatbegović.

On dodaje da je 2014. godine boravio u bolnici u Novom Pazaru na kongresu hirurga te smatra da se radi o bolnici koja se može nositi sa svim zahtjevima na sekundarnom nivou.

“Ovo je vanredna situacija i sigurno je da ćemo mi pomoći. Nosimo sa sobom određenu količinu opreme, sanitetskog materijala, a kada je hirurgija u pitanju nosimo sve potrebno za operacije COVID pozitivnih pacijenata. Vjerujem da ćemo s kolegama iz Sarajeva i našim domaćinima napraviti tim koji će pomoći građanima”, zaključio je Rifatbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad