Saša Magazinović, Damir Marjanović, Rubina Čengić i Adis Lukač u Novom danu

Vijesti 12. jul 202014:31 > 16:14
N1

Nakon što budžet institucija BiH nije prošao u prvom čitanju, nova šansa je za dva dana. Zašto se državni budžet usvaja u drugoj polovini kalendarske godine, je li sve posljedica političkih neslaganja ili neispunjenih stranačkih želja? Saša Magazinović, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH gost je Novog dana.

Kako u uslovima rasta broja zaraženih korona virusom zadržati racionalno razmišljanje i ponašanje, te tako spriječiti eventualno teži razvoj događaja? Za Novi dan govori profesor genetike i bioinjžinjeringa, Damir Marjanović, koji je i autor ”jednačine” o rastu broja oboljelih osoba.

Pratimo situaciju sa korona virusom u BiH, uživo vam donosimo sve podatke i informacije.

U okviru obilježavanja genocida u Srebrenici, danas će biti organiziran obilazak lokacija na kojima su vojno-policijske snage RS-a počinile masovne zločine nad Bošnjacima. Prvo odredište je selo Kravica, a i mi ćemo biti tamo.

Aktuelne događaje, društveno-političku svakodnevicu ovoga jutra komentarisaće urednica na radiku ”Otvorena mreža”, Rubina Čengić.

U Galeriji sarajevske opštine Novi Grad, otvorena je izložba „Reljef otjelovljenje crteža“ sarajevskog umjetnika, skulptora Adisa Lukača. O simbolici reljefa kao umjetničkog izraza, mogućnosti prilagođavanja u umjetnosti i svakodnevnom životu. Adis Lukač govori za Novi dan.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 8 do 10:30.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad