DF: Hrvatska vlada treba povući odluku kojom vrijeđa brojne građane BiH

Vijesti 12. jul 202017:56 > 17:58
Screen shot

Demokratska fronta (DF) poziva Vladu Republike Hrvatske da povuče restriktivne mjere u vezi s ulaskom građana Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

“Smatramo da je selektivni pristup Vlade Republike Hrvatske po kojem se ulazak u Hrvatsku omogućava samo građanima BiH koji posjeduju putovnicu, sa stanovišta mjera sprječavanja širenja pandemije, više štetan po odnose između dviju država nego što je koristan samoj Republici Hrvatskoj u borbi protiv pandemije”, smatraju iz DF-a.

Navode da se brojni bh. građani, među njima i Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju duboko uvrijeđenima zbog takve odluke.

“Stoga apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da u duhu dobrosusjedskih odnosa, na koje se Vlada R Hrvatske često poziva, preispita i povuče spomenutu odluku. Ako takva odluka ostane na snazi sigurno je da u budućnosti Hrvatska neće biti prvi izbor građana Bosne i Hercegovine, koji obično ljetuju na Jadranu i novac ostavljaju u Hrvatskoj“, ističe se u saopćenju iz DF-a.

Podsjećamo, nakon što je u petak Nacionalni stožer donio odluku o pooštravanju mjera i kontrole na granicama, HZJZ je izdao detaljne upute, no unatoč tome pojavila su se brojna pitanja i nedoumice. Zato je na stranici koronavirus.hr danas objavljen tekst koji pojašnjava sve o prelasku granice, kako za hrvatske državljane, tako i za strance.

Detalje saznajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad