Vremenska prognoza za naredne sedmice

Vijesti 13. jul 202011:45 > 11:47
N1

Nakon što je u nedjelju, poslije nekoliko pretežno suhih, sunčanih i nadprosječno toplih dana, temperatura u Bosni naglo opala, početak nove radne sedmice karakterisat će postepeni porast temperatura zraka.

U utorak (14.07.) u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno sunčano uz umjerenu oblačnost. Od srijede (15.07.) do kraja sedmice prognozira se promjenjivo vrijeme, sa povremenim padavinama. Najveća vjerovatnoća za obilnije pljuskove praćene grmljavinskim nevremenom izgledna je u zapadnim i sjevernim područjima zemlje.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 8°C do 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 25°C i 29°C, u Hercegovini do 31°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama, naredne sedmice očekuje se promjenjivo vrijeme sa čestim izmjenama stabilnih perioda i perioda sa kišom i pljuskovima.

Minimalne temperature zraka varirat će između 10°C i 15°C u Bosni, do 18°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 22°C i 27°C u Bosni, do 30°C na jugu Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad