Tri nova smrtna slučaja u BiH od korona virusa

Vijesti 13. jul 202012:16 > 12:17
N1

U Federaciji Bosne i Hercegovine u protekla 24 sata testiran je 421 uzorak, od kojih je 71 pozitivan na COVID-19, a preminule se tri osobe.

Radi se o ženskoj osobi iz Živinica (1964.) i muškim osobama iz Banovića (1937.) i Živinica (1960.).

Kada su upitanju zaraženi korona virusom, novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

VEZANE VIJESTI

Naredba Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva obvezujuća je za krizne stožere kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe, a tekst Naredbe koja je na snazii Preporuke Kriznog štaba/stožera FMZ možete naći OVDJE. Federalni Zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za obavljanje djelatnosti u kontekstu COVID-19 i druge preporuke koje se mogu naći NA OVOM LINKU.

Pregled epidemiološke situacije i aktuelne podatke možete svakodnevno pronaći na internet stranici Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Informativnom portalu Federalnog ministarstva zdravstva covid19.fmoh.gov.ba i Facebook stranici Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva ažurirani u podne. Javna obraćanja i press konferencije održavaće se po potrebi uz blagovremenu najavu. Svi podaci mogu se pratiti i na platformi www.covid-19.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad