Šemsudin Mehmedović i Dejan Šajinović u Novom danu

Vijesti 13. jul 202014:26 > 14:30
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Sutra u Sarajevu osma hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Zašto se državni budžet usvaja u drugoj polovini kalendarske godine; zašto Vijeće ministara ove godine nije donijelo odluku o Danu žalosti na nivou BiH zbog obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici; kako komentariše dogovor za Mostar; da li ćemo imati lokalne izbore. Uživo iz Tešnja za Novi dan govori Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH.

Uživo smo u Tuzli. Doc. dr. Šekib Umihanić sa Univerzitetsko Kliničkog Centra u Tuzli naš je gost. Prenosi nam šta je zatekao i kakva je trenutna situacija u Novom Pazaru kada je u pitanju borba protiv koronavirusa. Također savjetuje kako se trebamo ponašati tokom pandemije.

Zašto se državni budžet usvaja u drugoj polovini kalendarske godine, je li sve posljedica političkih neslaganja ili neispunjenih želja? Nakon gotovo dvije godine stanke nastavljen dijalog Srbije i Kosova. Šta će se desiti sa lokalnim izborima u BiH? Aktuelne događaje, društveno-političku svakodnevicu komentarisaće novinar Dejan Šajinović uživo iz Banjaluke.

Projekat “I mi to možemo” – Silent Dance namijenjen je socijalnoj i umjetničkoj inkluziji djece s oštećenjem sluha kroz muzičko – plesne radionice koji je proglašen među 70 najboljih edukacijskih programa u svijetu za 2020. godinu od strane Zero Projecta. Autorica Ivana Hadžihasanović sutra je naša gošća.

Govorimo o protestima u Srbiji. Uživo smo u Beogradu. Sedmi dan – kolika je snaga i energija protesta?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad