Otvaraju se granice BiH za državljane EU uz negativan test na korona virus

Vijesti 14. jul 202014:19 > 14:23
N1

Bosna i Hercegovina će nakon četiri mjeseca otvoriti svoje granice za građane Evropske unije i šengen zone uz negativan test na korona virus, potvrdio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u BiH. 

Građanima susjednih zemalja ranijom odlukom dopušten je ulazak u BiH bez testa na korona virus važeće dokumente.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine potvrdio je da su riješena neslaganja oko imenovanja za pozicije za koje su završene redovne procedure.

“Riješili smo ono što je nekoliko mjeseci bilo tačka spora i neslaganja u Vijeću ministara, a to je zahtjev da se završe imenovanja onih pozicija za koje su završene redovne procedure. Mi smo to završili, sva imenovanja su okončana. Imenovan je direktor SIPA-e, Darko Ćulum, direktor RAK-a, Draško Milinović, direktor Agencije za obrazovanje policijskih kadrova, Marko Vujović i direktor Službenog glasnika, Dragan Prusina”, poručio je Tegeltija.

Tegeltija je kazao da će se na naradnoj sjednici Vijeća ministara naći sve pozicije za koje bude sprovedena konkursna procedura. Očekuje se pokretanje procedure za direktora Uprave za indirektno oporezivanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad