Optužbe iz DF-a na račun Damira Arnauta i Naše stranke

Vijesti 15. jul 202015:04 > 15:05
N1

Današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH je još jednom pokazala površnost i populistički pristup zastupnika Damira Arnauta i par njegovih kolega iz Naše stranke - poručili su iz Demokratske fronte putem saopštenja.

“Naime, pod izgovorom da je neophodno uvesti moratorij na zapošljavanje u institucijama Bosne i Hercegovine, zastupnici predvođeni Arnautom su uspjeli izglasati blokadu jačanja Oružanih snaga, SIPA-e, OSA-e i što je najvažnije u trenutku velikog priliva migranata, Granične policije BiH”, saopćeno je.

DF smatra da su državne institucije, zbog dugogodišnjih pokušaja da ih se oslabi, najslabije kapacitirane, dok je najveća javna potrošnja na nižim nivoima vlasti.

“Jasno je to svima, osim zastupnicima koji su danas pristali na jeftini populizam. Takav pristup Arnauta, koji se jeftinim trikovima služio i kao kadar Stranke za BiH i SBB-a, nije ništa neuobičajeno, ali se od drugih zastupnika koji su podržali ovaj zaključak očekivao ozbiljniji pristup ovom pitanju”, navodi se u saopćenju.

“Posebno je iznenađujuće kako je i SDA pristala na ovaj nedržavotvorni čin, i podržala slabljenje institucija, iako su namjere predlagača iz opozicije bile vrlo jasne, i po državu štetne”, navodi se.

Iz Demokratske fronte poručuju da će uvijek podržati smanjenja nepotrebne administracije, i rastrošnosti od lokalnog do entitetskih nivoa, međutim nikada neće pristati da se dodatno slabe institucije države Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad