Osmanović: Klub poslanika SDA neće podržati amandmane, ali hoće budžet

Vijesti 15. jul 202015:10 > 15:17
N1

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Adil Osmanović kazao je kako je na sjednici Kluba poslanika SDA ovog doma odlučeno da neće glasati niti za jedan amandman, ali da će glasati za budžet kako se ne bi dovelo u pitanje održavanje lokalnih izbora.

“Ocjena je da je jedan zančajan broj amandmana prihvatljiva i da ovaj prijedlog budžeta razmatran u decembru 2019. godine kada smo imali mogućnosti da ga usvojimo, mi bismo podržali te amandmane, ali s obzirom da se nalazimo u drugoj polovini 2020. godine i svi smo svjesni koliki je značaja usvajanja budžeta i da ima direktne utjecaje na sve segmente društva u BiH, a posebno kako imamo na nivou održavanje lokalnih izbora 15. novembra i da bi današnje neusvajanje dovelo u pitanje mogućnost održavanja tih izbora, a znamo da smo kao stranka SDA bili na određeni način kritkovani i napadani da određenim potezima želimo da se ne usvoji budžet da se ne bi održali izbori, iznosim zaključak da Klub poslanika SDA neće glasati niti za jedan amandman, a podržat će porijedlog budžeta koji je došao od Predsjedništva. Najveći razlog je održavanje izbora”, kazao je Osmanović.

Zastupnik Damir Arnaut kazao je kako SDA na prošloj sjednici nije imala takav stav jer su kazali kako će podržati budžet, ali nisu podržali da se on usvoji po hitnom postupku tada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad