Federalna ljekarska komora o slučaju prof. dr. Gavrankapetanovića

Vijesti 16. jul 202011:45 > 11:53
N1

Predsjednik Ljekarske komore Federacije Bosne i Hercegovine Harun Drljević komentarisao je za N1 sjednicu Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo na kojoj se razmatralo oduzimanje licence prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću zbog navodnog kršenja etičkog kodeksa.

Federalna komora će sigurno stati uz svakog časnog kolegu koji časno i pošteno radi svoj posao i ne krši Kodeks medicinske etike i deontologije, ali i obratno. Zato i postoji Sud časti II nivoa (sud na nivou Federalne komore) koji će na žalbu svakog onog kolege koji smatra da je oštećen mišljenjem svoje matične Kantone/Županijske komore donijeti konačnu presudu. U ovom Sudu neće sjediti predstavnik bilo koje strane koja je povezana sa konkretnim slučajem. Predsjednik Suda časti je profesionalni sudija. Ostali su ljekari”, rekao je predsjednik Federalne Ljekarske komore Harun Drljević za N1.

VEZANE VIJESTI

Podsjećamo, jučer je zasjedao Etički komitet Ljekarske komore Kantona Sarajevo koji je prema saznanjima prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića odlučio da se nastavi postupak oduzimanja licence. Kako je kazao prof. dr. Gavrankapetanović, na sjednici je bilo prisutno pet od devet članova, od kojih su četiri glasala za nastavak postupka oduzimanja licence, a jedan bio protiv.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad