Muhamed Šaćirbey i Goran Jović u Novom danu

Vijesti 16. jul 202014:24 > 14:27
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Šta se po definiciji dogodilo u BiH u periodu ‘92-95? Agresija, rat ili vjerski, građanski rat? Šta piše u dokumentima američke administracije iz 1993. godine? Je li se genocid mogao spriječiti da je bio više inetersa ili je sve bio interes? Šta danas živimo, šta je planirano a šta smo dobili? Šta BiH ima od rezultata izbora u SAD-u? Muhamed Šaćirbey, nekadašnji ambasador BiH u UN-u, odgovara na naša pitanja.

“Pravda za Davida” se oštro protivila imenovanju Darke Ćuluma za direktora SIPA-e smatrajući da je to “još jedan šamar vladavini prava u ovoj državi”. Advokatica Jovana Kisin u “Novom danu” govori o stavovima udruženja “Pravda za Davida”, odnosu policije RS prema građanima RS, diskriminaciji i kršenju zakona.

Sanjate li o bezuvjetnoj slobodi, životu i disanju punim plućima nedjge daleko od mjesta na kojem se sada nalazite? Sanjate li o avanturama dalekih zaboravljenih svjetova? On ne sanja, on to živi i svima savjetuje isto. On je Goran Jović, profesor, reporter, fotograf i avanturista i sutra govori o avanturama koje je proživio obilazeći cijelu planetu.

“Dragi moj Bosanac i Hercegovac, sam sebi omču oko vrata stavljaš, izađi iz svoje kutije, da vidiš i naučiš nešto novo” – poruka je to umjetnice Alise Teletović čija je izložba otvorena u Sarajevu i ima jedinstvenu poruku za građane i posjetioce.

Merima Prguda je sa vama od 8 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad