Premijer RS ima blage simptome, nalazi se u kućnoj izolaciji

Vijesti 16. jul 202016:31 > 16:34
N1

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković se osjeća dobro, ima blage simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji, saopćeno je iz Vlade RS.

“Premijer Višković prima adekvatnu terapiju i pod zdravstvenim je nadzorom. Izvršeno je testiranje zaposlenih u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske i rezultati PCR testova na virus korona (SARS-CoV-2) svih zaposlenih su negativni”, navodi se u saopćenju.

Podsjećaju da se sastanci i aktivnosti koji se provode u Kabinetu premijera od početka pandemije virusa korona održavaju uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo, a to je nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija prostora.

VEZANE VIJESTI

Poručuju da će Vlada Republike Srpske svoje djelovanje i rad i dalje nastaviti prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, uz poštovanje propisanih mjera.

“Epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske danas je uradila procjenu rizika boravka u Kabinetu predsjednika, i u salama u kojoj se održavaju sjednice Vlade i drugi sastanci. Njihovom procjenom, održavanje sjednica Vlade, Kompenzacionog fonda i drugih aktivnosti koje se obavljaju u Kabinetu predsjednika Vlade su niskog rizika, jer se svi učesnici sastanaka, od pojave pandemije virusa korona, pridržavaju svih preporuka Instituta za javno zdravstvo, a koje podrazumijevaju dezinfekciju prostora, nošenje lične zaštitne opreme i držanje fizičke distance”, zaključuje se u saopćenju Sektora za informisanje Vlade RS.

Podsjetimo, Višković je jučer testiran i potvrđeno mu je prisustvo korona virusa u organizmu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad