Vjekoslav Mandić i Semir Osmanagić u Novom danu

Vijesti 17. jul 202013:45 > 13:49
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Prijeti li nam kolaps zdravstvenog sistema, da li će epidemiološku sliku narušiti otvaranje granica, šta su mogući scenariji nastavka života u doba restrikcija i pandemije koja ne jenjava – za “Novi dan” govori ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić.

Zbog navodnog kršenja etičkog kodeksa Etički komitet Ljekarske komore Kantona Sarajevo u postupku je protiv prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića, koji poručuje “zaštita bolesnog djeteta moralno je načelo prvog reda”. Predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije KS, dr. Izet Hočko i Amina Smajlović, gosti su “Novog dana”.

Šta znamo o „piramidama” u Visokom, mjestu na kom je meditirao prvi teniser svijeta, Novak Đoković? Kakve moći ima brdo Visočica, tzv. Piramida Sunca, i zbog čega ih pojedini naučnici osporavaju? Za “Novi dan” govori Semir Osmanagić, osnivač fondacije Dolina bosanskih piramida.

Aktuelne teme sa naslovnica dnevne štampe i portala, te posljedice koje pandemija ostavlja po kreatore medijeskog sadržaja, za “Novi dan” komentariše novinar Slađan Tomić.

Sarajevski duo Maxlow, predstavlja četvrti singl, pjesmu “Za”, koja govori o tome da je svijet mali i da nijedan susret nije slučajan. Jovana Gajović i Filip Miovčić, naši su muzički gosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad