Admir Andelija i Dunja Jelovac u Novom danu

Vijesti 19. jul 202019:52 > 19:57
N1

U ponedjeljak u Novom danu gledajte:

Zenički rudari i radnički neposluh centralna je tema jutra. Rudari s radom neće nastaviti dok im se ne isplate plate. Uprava nema riješenje, Vlada FBIH BEZ odgovora. Iz EP BIH sve pravdaju smanjenom proizvodnjom i manjim prihodima. O radu rudnika, ulaganjima u BLOK 7, mini hidrocentrale, vjetroparkove za Novi dan govori Admir Andelija, direktor EP BIH.

“Fakat je vakat za mlade” poručili su predstavnici krovnih tijela mladih u Bosni i Hercegovini. Pokrenuli su inicijativu za poboljšanje položaja mladih. Pozivaju da im se pridruže svi mladi žele da budu glas mladih i svoje zajednice, da mijenjaju, nude riješenja, bore se za prilike. O položaju mladih u BiH govore Jasmina Banjalučkić, generalna sekretarka Vijeća mladih FBIH i Živko Ćetojević, generalni sekretar Omladinskog savjeta RS.

Reporteri N1 donose posljednje izvještaje o epidemiološko-zdravstvenom stanju u BIH. Aktuelno sa naslovnica dnevnih novina za Novi dan komentariše urednica Federalnog radija Dunja Jelovac.

U muzičkim minutama Novog dana, Šaćir Ameti predstavlja svoju novu pjesmu i spot, a ovaj put publika je čula nešto sasvim drugačije i neočekivano. Pjesma se zove “Jutro je 5”.

Minela Jašar Opardija sa vama od 08 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad