Ljekarski tim KCUS-a završio misiju u Novom Pazaru: Oni su naši počasni građani

Vijesti 20. jul 202008:40 > 08:43
Islamska zajednica u Srbiji

U nedjelju u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji upriličen je prijem za ljekarski tim Kliničkog centra u Sarajevu u povodu završetka njihove misije u Opštoj bolnici u Novom Pazaru u vrijeme najžešće pandemije korone virusa u Sandžaku, saopšteno je iz Islamske zajednice u Srbiji.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić zahvalio se gostima u ime Islamske zajednice, sandžačkog naroda i dijaspore za doprinos koji su dali u liječenju oboljelih od COVID-19, naglasivši da je Islamska zajednica stavila na raspolaganje sve svoje kapacitete, te da je ljekarskom timu iz Bosne i Hercegovine sa zadovoljstvom bila domaćin, kazavši da su oni od danas naši ambasadori i da zaslužuju epitet počasnih građana Novog Pazara.

Ef. Dudić se također zahvalio i Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulemi dr. Husein ef. Kavazoviću, kao i građanima Bosne i Hercegovine na podršci u teškim danima borbe sa ovom opakom bolešću.

Islamska zajednica u Srbiji

Na kraju obraćanja, muftija Dudić je istakao da je Mešihat sa svojim vjernicima i dijasporom dao veći doprinos bolnicama u Sandžaku za 20 dana nego što je to Ministarstvo zdravlja Srbije za 20 godina.

Dr. Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo, zahvalio se Islamskoj zajednici i stanovnicima Novog Pazara na gostoprimstvu, naglasivši da narod Sandžaka uvijek može računati na njihovu pomoć.

Medicinski tim Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla ostaje na ispomoć Opštoj bolnici u Novom Pazaru do kraja naredne sedmice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Islamska zajednica u Srbiji