Potrebno proširenje COVID bolnice u Bijeljini

Vijesti 20. jul 202010:26 > 10:28
N1

Krizni štab bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini održao je danas sastanak na kojem je ocijenjeno kako je trenutna popunjenost COVID bolnice 70 posto sa trendom rasta upućenih pacijenata. Utvrđeno je da je potrebno prostorno, tehničko i kadrovsko proširenje COVID bolnice, čija realizacija počinje. Naime, prošle sedmice je v.d. direktor Zlatko Maksimović sa saradnicima obišao prostorije stare bolnice kako bi se upoznao sa raspoloživim prostorom i tehničkim mogućnostima za eventualni priliv većeg broja pacijenata.

Kako je saopšteno iz “Svetih vračeva”, stanje u COVID bolnici je lošije u odnosu na dan ranije. Trenutno se nalazi 27 pacijenata, jedan pacijent srednje životne dobi preminuo je jučer. Riječ je o osobi srednje životne dobi koja je imala više komorbiditeta. U COVID bolnici ima 23 pacijenta sa pneumonijom, jedan pacijent je na respiratoru, dva na neinvazivnoj mehaničkoj potpori, a 17 pacijenata je na standardnoj kiseoničkoj potpori.

“Apelujemo na maksimalan oprez, jer je od izuzetne važnosti za zdravlje stanovništva, korištenje maski, pojačana lična higijena, fizička distanca, te dezinfekcija ruku i površina. Svako okupljanje sa većim brojem ljudi, sve nas vodi u veliki rizik”, poručeno je iz bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad