Kavazović, Izetbegović i Džaferović na dženazi prijedorskim žrtvama

Vijesti 20. jul 202012:19 > 12:21
N1

Na platou Memorijalnog centra Kamičani u Kozarcu danas je klanjana kolektivna dženaza za šest žrtava iz Prijedora i Kozarca. Dženazi su prisustvovali, između ostalih, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, lider SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović kao i potpredsjednik entiteta Republike Srpska Ramiz Salkić.

Konačni smiraj u Kamičanima su pronašli Nihad Memić, Rifet Hirkić, Mirsad Fazlić, Jasim Fazlić i Esad Garibović, koji su pronađeni na lokalitetu Korićanske stijene. Šesta žrtva Enes Denić pronađen je na lokalitetu Jablanica-Prosara, općina Gradiška.

VEZANE VIJESTI

Iz Organizacionog odbora su kazali kako zbog epidemiološke situacije porodice 24 žrtve, koje su ranije ekshumirane, neće moći doći obaviti ukop.

N1

Nakon dženaze i obraćanja, zvaničnicima će biti predstavljena izložba fotografija “Kad je vrijeme stalo” autora Muje Begića. Radi se o fotografijama satova koji su pronađeni prilikom ekshumacija i koji pripadaju žrtvama.

Ovu izložbu u foajeu Islamskog centra “Kamičani” će nakon dženaze i u narednih nekoliko dana moći pogledati svi zainteresirani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

N1