Čelikova poruka "nevjernim Tomama": Svakodnevno sam gledao ljude kako umiru

Vijesti 20. jul 202013:38 > 13:48
N1

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik proveo je 13 dana u izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima. On je za N1 ispričao svoja iskustva u borbi sa COVID-19. Istakao je kako je svakodnevno gledao ljude kako gube bitku za život.

Mirza Čelik je 24. juna iz COVID ambulante zbog lošeg zdravstvenog stanja, odnosno jake upale pluća, premješten u Podhrastove. Proveo je 13 dana u izolatoriju.

VEZANE VIJESTI

“Na žalost, kolege koje ne vjeruju mogu pročitati iz izvještaja KCUS-a i iz medija da svakodnevno imamo barem jednu osobu koja izgubi život zbog COVID-19. Za 13 dana koliko sam ležao vidio sam nekoliko mojih kolega kako je izgubilo život. Jednostavno, otkažu im svi organi i to je bila česta pojava”, kazao je Čelik, te dodao:

“Svi koji misle drugačije trebaju zatražiti od KCUS-a da uđu u izolatoriji sa zaštitnom opremom i da provedu šest ili osam sati u onim odjelima u kojima rade medicinari, koji su zaista heroji. Medicinari koji su u takvim odjelima na ljetnim temperaturama padaju u nesvijest, ali ne odustaju.”

Predsjedavajući Skupštine KS poručio je kako se svi oni koji su smješteni u Podhrastovima nalaze u ozbiljnoj zdravstvenoj situaciji….

“Imaju jake upale pluća, ne mogu da diši i zato koriste kisik. Ima nekoliko pacijenata koji su na respiratoru i ja sam lično gledao i uvjerio se u njihovo zdravstveno stanje. Znači kada su priključeni na kisik i ako pomaknu glavu lijevo ili desno to je takva bol u plućima kao da je ‘slon stao na njih’. Ja sam imao problema da imam bolove u plućima, da imam jak kašalj i ne mogu spavati. Od tih 13 dana nisam spavao, sigurno, sedam noći – imao sam jak kašalj, bol u plućima, ali sam imao sreću da nisam priključen na respiratore”, kazao je za N1 Mirza Čelik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad