Nadija Bandić i Arijana Memić u Novom danu

Vijesti 20. jul 202014:18 > 14:20
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Online ili klasična nastava od septembra u BiH – još nije odlučeno. Roditelji u RS-u, ukoliko internet opcija prevagne, između ostalog traže: da svakom učeniku bude obezbijeđena tehnička oprema, da bude vraćen novac izdvojen za udžbenike i omogućena novčana naknada svakom djetetu u iznosu od 500 KM. O obrazovnim planovima u FBiH za “Novi dan” govori Nadija Bandić izFederalnog ministarstva nauke i obrazovanja.

Iz stranke Narod i pravda upućena je inicijativa Odboru za medicinsku etiku i deontologiju Ljekarske komore Kantona Sarajevo za pokretanje postupka utvrđivanja povreda dužnosti ljekarskog zvanja protiv generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović i drugih, zbog uskraćivanja liječenja i prava na izmještanje na liječenje izvan BiH. O zdravstvu, pravosuđu i drugim aktulenim temama razgovaramo za zastupnicom Naroda i pravde u Skupštini KS Arijanom Memić.

U okviru projekta Agora Europe Journalism 2020 završen je konkurs za dodjelu grantova freelance novinarima sa područja istočne i južne Evrope. Jedna od 20 kandidata koji su dobili grant je Brankica Smiljanić iz Banjaluke sa kojom ćemo razgovarati o prilikama za mlade novinare u BiH, konkursima, mjerilima kvaliteta i načinima na koje nova generacija percipira aktuelne događaje.

Ekipa sarajevskog benda “Neo Stereo” predstavlja svoj prvi autorski singl “Flashback”. Basista benda Miloš Grbić i gitarista Dino Mangafić, koji radi filmsku muziku i za američko tržište, naši su muzički gosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad