Momić: Na čelu UIO ne treba da bude politička figura, nego profesionalac

Vijesti 21. jul 202016:38 > 16:52
N1

Darko Momić, novinar Glasa Srpske iz Banjaluke, gostujući u Danu uživo na N1 je kazao, da budžet koji je usvojen danas, će se predstaviti kao uspjeh, no pita se šta je tu uspjeh, ako se krajem jula usvoji budžet za tekuću godinu.

Na pitanje, hoće li čelna pozicija direktora Uprave za indirektno oporezivanje donijeti nove probleme u funkcionisanju vlasti u BiH, odnosno da li će doći do trzavica između HDZ-a i SNSD-a, je rekao da, nažalost, problem je što se stručnost ne uvažava, ni na jednom nivou, pa tako ni u Upravi za indirektno oporezivanje, na čijem čelu ne treba da bude politička figura nego suhi profesionalac.

“Gospodin Tegeltija, jučer je bio upravu, kad je rekao, nekako prirodno po tome kako se dijele funkcije u BiH po nacionalnom ključu, da bi red bio da poslije dva mandata gospodina Čauševića, i dva puna mandata Džakule na čelu Uprave za indirektno oporezivanje, dođe neko iz srpskog korpusa”, kazao je Momić. 

Radi se o tome, dodao je, da je to Uprava, koja je skuplja više od 7 milijardi godišnje, te da je zbog toga sigurno jedna od najznačajnijih funkcija u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad