Napad na policiju u Banjaluci

Vijesti 22. jul 202010:23 > 10:26
N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jučer su, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali su i uhapsili maloljetnika zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“.

Naime, maloljetnik se sumnjiči da je 19.07.2020. godine sa parking prostora u ulici Bogdana Marića bb u Banjaluci uz pomoć podesnog alata otuđio motocikl marke „Yamaha“.

”Preduzimajući mjere i radnje prema maloljetnoj osobi, osoba inicijala NJ.S. je zaustavila svoje vozilo i krenulo prema policijskim službenicima noseći pištolj za pojasom. Lice je lišeno slobode. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o plinskom pištolju koji je privremeno oduzet. U toku je kriminalistička obrada nad licem NJ.S”, saopćeno je iz PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Ugrožavanje sigurnosti“. Od maloljetne osobe je oduzet motocikl marke „Yamaha“ koji će biti vraćen vlasniku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad