Oglasio se Semir Efendić nakon potvrđivanja optužnice

Vijesti 22. jul 202014:10 > 14:14
N1

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Semira Efendića, načelnika sarajevske općine Novi Grad, zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, saopćeno je iz kantonalnog tužilaštva.

Nakon potvrđivanja optužnice oglasio se i sam Semir Efendić.

“U vezi sa potvrđivanjem optužnice za saobraćajnu nesreću iz marta 2018. godine, smatram da je dobro da taj slučaj dobije i svoj sudski epilog iz mnogo razloga. Zašto je proces pokrenut baš sada ja ne bih komentarisao, svaki pojedinac, a i javnost će, svakako, izvući sopstvene zaključke. Pravni aspekt tog slučaja je najvažniji i u tom smislu ću postupati. Sa aspekta zakona, sve do izricanja pravosnažne sudske presude koja bi to eventualno onemogućavala, posao načelnika mogu vršiti neometano”, naveo je Efendić.

VEZANE VIJESTI

Optuženi se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe, tako što je dana 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima, vozeći automobil Golf V i krećući se iz pravca naselja Grbavica prema ulici Zagrebačka, dolaskom na raskrsnicu pomenutih ulica, prednjim desnim dijelom svog automobila udario i oborio pješaka inicijala E.S. koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad