Cvijanović: Današnja posjeta Vučića nije obična posjeta

Vijesti 23. jul 202010:07 > 10:20
RTRS

Željka Cvijanović, predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, kazala je danas na dočeku srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Banjaluci, da ova posjeta u ovakvim uvjetima ''nije obična posjeta''.

Ona se zahvalila na ”realnoj podršci” poručivši da ”ne osjeća samo zadovoljstvo nego i sigurnost”.

Ovo je stvarna, realna pomoć. Uvijek kada mamo predsjednika Srbije, to je više od obične posjete, to znači da su naše veze neraskidive  i da mi ne osjećamo, ne samo zadovoljstvo nego i sigurnost. Hvala Vam što ste ponovo pomogli Republici Srpskoj, osim materijalne podrške znači nam mnogo Vaše prisustvo. Hvala Vam na posjeti našim zdravstvenim radnicima i svima koji će koristiti ova vozila. U ime svih nas kojima ovo jeste veliko zadovoljstvo, ovo je više od obične psojete. Želim se zahvaliti svima koji su se okupili ovdje da izraze zahvalnost. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija”, poručila je ona.

Vučić je dočekan uz tradicionalni srpski običaj – pogačom i solju. U deegaciji Srbije je i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Planirana je i posjeta UKC-u RS kao i obilazak višenamjenskog objekta u naselju Petrićevac u Banjaluci, u okviru kojeg su vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 eura. Zvaničnici će obići i srpsko-ruski hram u izgradnji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad