Dodik dočekao Vučića: Razgovarat ćemo o statusu RS, predočit ćemo neke ideje

Vijesti 23. jul 202010:22 > 10:35
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dočekao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Banjaluci kome se zahvalio na dolasku i pomoći, a posebnu zahvalu je uputio zdravstvenim radnicima.

“Predsjedniče Vučiće, radujem se što ste ovdje, hvala vam, a posebno hvala zdravstvenim radnici kojima želim da se zahvalim za ogroman napor i vi vašim strpljenejm pokazujete da je Republika Srpska smislena i da ima kao zajednica šansu i u budućnsoti”, rekao je Dodik.

“15 vozila ne znači da će ih samo dobiti domovi zdravlja nego da kada odem u neku opštinu znači da me neće za to pitati. U ime građana od Bileće pa do Novog Grada želim vam se zahvalim”, dodao je.

Pročitajte još

Dodik je naglasio i kako su “RS i Srbija prirodno naslonjene jedna na drugu”.

“Uvijek smo tu – i u teškim vremenima, bilo za pandemije ili neko drugo pitanje. Radujem se što ćemo razgovarati ne samo o našim projektima nego i o nekim važnim pitanjima, kao što je status RS, kao što je Kosovo. Sigurno ćemo predočiti neke ideje koje će sigurno biti nešto što lebdi u vazduhu, ali o čemu treba da razgovaraju državnici”, kazao je.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za pomoć u razvoju infrastrukture, posebno navodeći autoput prema Biljeljini.

“Za nas je ta dionica do Biljeljine kapitalna stvar. Izgradnja autoputa nije samo komunikacijsko sredstvo, to je za nas poveznica koja će razbiti vjekovne probleme koje imamo u komunikaciji prema Srbiji. Kroz istoriju svi koji su vladali kroz ove prostore su htjeli jedno – a to je da se ne povežemo sa Srbijom. Sve ono što činimo je popravljanje te istorijske nepravde i želja naših ljudi da se povežemo. Hvala što nas primate srdačno u Srbiji. Vama i vašim saradnicama želim sve najbolje, kao i samoj RS. Ponosan sam što RS i Srbija egzistiraju kao dvije srpske države na ovom prostoru, sviđalo se to nekome ili ne, paralo uši ili ne ali nama je to milina oko srca”, istakao je Dodik.

“Mi živimo RS kao našu državu i živjela RS i Srbija i srpski narod, gdje god se našao”, naglasio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad