EKSKLUZIVNO: Selmo Cikotić gost Dana uživo

Vijesti 23. jul 202011:19 > 11:21
N1

Što će biti njegovi prioriteti u radu kao ministra sigurnosti BiH, kako namjerava riješiti migrantsku krizu, kako će i što raditi s ilegalnim migrantima, kako komentira primjedbe HDZ-a BiH na njegov izbor i o njegovoj ulozi u navodnim ratnim zločinima nad Hrvatima na području Bugojna, samo su neka od pitanja o kojima danas eksluzivno za N1 i "Dan uživo" govori novoizabrani ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

– S nama će danas biti i predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji će govoriti o usvajanju proračuna, previranjima, hoće li SDS imati svog kandidata za Srebrenicu, hoćemo li uopće imati izbore, samo su neka od pitanja za našeg gosta.

– “Kakva bezobrazna bahatost. Svako naravno treba da glasa u skladu sa svojim uvjerenjima, ali ko god zaokruži neku od stranaka trenutno vladajuće koalicije ne treba zavaravati sam sebe – glasa protiv…normalnosti, i postaje saučesnik u njihovim političkim igrokazima.” Tim riječima je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke opisao posljednja zbivanja na političkoj sceni. Danas je naš gost.

– Iako se proteklih dana bilježi blagi pad novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom, situacija u Tuzlanskom kantonu i dalje je veoma ozbiljna. Nadležni su spremni na uvođenje novih restriktivnijih mjera, a hoće li do toga doći odgovara Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK.

– Izronio je stari za one što ga vole , i to na današnji dan 2004. godine. O ovom značajnom jubileju, mostu , Mostaru, Mostarcima , te kako će ove godine proteći manifestacija Mostar ne zaboravlja prijatelje govoriće Safet Oručević, iz Centra za mir i multientičku suradnju.

– Koornavirus donio je u ovoj godini brojne probleme i glazbenicima širom regije, no ona će ovu ipak pamtiti i po nekim lijepim stvarima , kako na privatnom, tako i poslovnom planu. Njezina nova pjesma “Prvi osjećaj” bilježi sjajan uspjeh, ona je Franka Batelić i naša je današnja glazbena gošća.

Donosimo i aktualne domaće, svjetske, ekonomske, te sportske vijesti.

Zvonko Komšić je s vama do 18:30h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad