Uhapšen komandir Policijske stanice Cazin

Vijesti 23. jul 202012:14 > 12:16
Screenshot/Facebook

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su lišili slobode komandira Policijske stanice Cazin.

Njemu se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio krivično zloupotreba položaja ili ovlaštenja i protupravno lišenje slobode, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedna oštećena osoba, iako se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva USK-a u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela.

Po nalogu osumnjičenog oštećena osoba je lišena slobode i protupravno zadržana, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva USK-a nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode.

Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati, te unatoč direktnom nalogu dežurnog tužioca, Kantonalnom tužilaštvu USK-a protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tužilac će odlučiti nakon što osumnjičeni bude predan i ispitan u Kantonalnom tužilaštvu USK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad