Mirjana Marinković – Lepić i Asmir Begović u Novom danu

Vijesti 23. jul 202014:09 > 14:11
N1

I posljednjeg radnog dana u sedmici budite uz Novi dan. Donosimo vam aktuelne teme i goste i priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

O političkim prilikama , usvajanju budžeta institucija Bosne i Hercegovine, održavanju lokalnih izbora u Novom danu razgovaramo sa Mirjanom Marinković – Lepić, poslanicom Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kroz iskustvo bivše korisnice Sigurne kuće, u Novom danu govorimo o nasilju nad ženama. Kada napusti Sigurnu kuću, ženi je najpotrebnija podrška – da se ne vrati ponovo u krug nasilja. Govorimo o mehanizmima podrške i kampanji ”Zajedno smo sigurne”.

O iskustvima osoba koje su prebolovale Covid – 19, bolest koju uzrokuje korona viru,s sve češće se govori. A sve su glasniji i oni koji kao veći problem ističu tzv. put pacijenta. Gošća Novog dana Mersiha Drinjaković, urednica u magazinu Gracija, donosi priče izliječenih osoba.

Kako se na širenje korona virusa u zemljama zapadnog Balkana gleda u Njemačkoj? Kako će se to odraziti na radnike koji iz naše zemlje odlaze u Njemačku da rade? Uživo ćemo biti u Bonnu, kolega Mehmed Smajić sa Deutsche Wellea donosi pregled aktuelnih događaja u medijima sa njemačkog govornog područja.

Za Novi dan govori naš proslavljeni golman, Asmir Begović. O preporodu Milana, odnosu sa saigračima, sportu u vrijeme pandemije korona virusa, ali i o planovima za akademiju koju svake godine organizuje u BiH.

U nedjelju će na ulicama Sarajeva i Istočnog Sarajevo biti održan Two cities marathon, koji je i državno prvenstvo BiH u maratonu. Ovo je i prva regionalna trka koja se održava za vrijeme pandemije korona virusa. Darko Lončar, organizator, govori za Novi dan.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 8 do 10:30.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad