Istražna komisija PSBiH bavit će se javnim nabavkama i krivičnim zakonom

Vijesti 23. jul 202016:28 > 16:34
N1

Privremena istražna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegvoine nije obavila saslušanje sudije vrhovnog suda Federacije BiH Gorana Nezirovića. Sudija Nezirović obavijestio je Privremenu istražnu komisiju da je bio u kontaktu sa licem zaraženim korona virusom.

Nakon razmatranja informacije o svim odgovorima institucija u BiH, koji su dostavljeni ovoj Komisiji, članovi Privremene istražne komisije ovlastili su predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Komisije da se mogu zvanično obratiti sa zahtjevom za saradnju pozvanim licima ili institucijama, svaki put kada službenici Sekretarijata PSBiH koji Komisiji pružaju stručnu i administrativno – tehničku podršku ne ostvare kontakt sa licem pozvanim da svjedoči ili da Komisiji dostavi tražene materijale.

VEZANE VIJESTI

Privremena istražna komisija formirala je Radnu grupu s ciljem proučavanja tema iz oblasti javnih nabavki. Članovi ove Radne grupe su poslanici Branislav Borenović, Zukan Helez i Mirjana Marinković – Lepić.

Privremena istražna komisija formirala je i Radnu grupu s ciljem proučavanja tema iz oblasti krivičnog zakonodavstva. U ovu Radnu grupu izabrani su poslanici Alma Čolo, Mira Pekić i Zlatan Begić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad