Danas je u BiH sunčano i toplo, a sutra i prekosutra?

Vijesti 24. jul 202014:16 > 14:22
N1

Nakon sunčanog i toplog petka, za dane predstojećeg vikenda očekuje nas promjenjivo vrijeme s puno oblaka i padavinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. U Bosni su izgledni lokalno i obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijedak slab lokalni pljusak je moguć u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad