Vukanović za N1: Čije je Trebinje

Vijesti 24. jul 202017:44 > 18:03
N1

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je danas za N1 da Trebinje nije samo srpski grad i da u ovom gradu nijedan Bošnjak nema problema.

Gost N1, inače Trebinjac, poručio je da ovaj grad najsvjetliji primjer dobrih odnosa u Bosni i Hercegovini.

‘Moram reći da je Trebinje sigurno najsvjetliji primjer u posljednjem ratu, građanskom u BIH. Znate da je Srđan Aleksić stradao spašavajući Bošnjaka. Trebinje je jedini grad u kojem nije bilo ratnih zločina niti ratnih zločinaca i ponosan sam na ulogu Trebinjske brigade u kojoj nije bilo ratnih zločina. Do ‘93. godine su u Trebinju živjeli Bošnjaci i onda su kolektivno otišli. Trebinje je prije rata imalo preko 80 posto Srba koji su živjeli u Trebinju, ali taj grad nije bio tijesan za bilo koga’‘, ispričao je Vukanović.

Naglasio je da Trebinje ”grad svih”.

‘Moram reći da sam ponosan što sam Trebinjac i što su borci odbranili grad. Nanio nam je štetu Božidar Vučurević sa svojim pričama o starijem Dubrovniku. Trebinje je najjužniji grad Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, to je otvoreni grad, to nije samo srpski grad, nijedan Bošnjak u njemu nema problema. Trebinje je stvarno grad svih i mislim da je ta izjava nespretno protumačena. Ali Trebinje je prekrasan grad u kojem nije bilo nikad ružnih stvari”, poentirao je on.

Podsjećamo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jučer u Banjaluci rekao da je Trebinje jedan od najljepših srpskih gradova što je izazvalo brojne reakcije.

Vukanović je komentarisao i ostale aktuelne teme. Više u videu. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad