Prijatelji se opraštaju od Armina Gazića: Neretvi oprostiti ne mogu

Vijesti 24. jul 202021:04 > 21:14
N1

Mnogobrojni prijatelji na društvenim mrežama opraštaju se od bh. alpiniste Armina Gazića koji je danas nesretno stradao u rijeci Neretvi.

“Duga godina. Dugi mjeseci. Dugi dani”, napisala je na Facebooku Melina Kamerić, PR Al Jazeere Balkans.

VEZANE VIJESTI

I fotograf Dženad Džino ostavio je emotivnu oproštajnu poruku.

“Lave moj nasmijani.. Takvog sam te upoznao i takvog ću te pamtiti. Ako je negdje ljepše od Prenja, Čvrsnice i Veleža onda je to gore, gdje si ti sada. Neretvi oprostiti ne mogu. Neka ti je rahmet duši care moj nasmijani.”

Vedran Jakupović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kazao je da ga je pred dženazu iznenadila vijest o Arminovoj smrti.

“Danas pred dženazu jednom dobrom čovjeku, lafčini Seji Pali, čujem da je poginuo dobar momak, lafčina Armin Gazić”, napisao je Jakupović.

Podsjetimo, danas je stradao nizvodno od Bunskih kanala u rijeci Neretvi Armin Gazić, bh. uspješni alpinista. Osvojio je neke od najopasnijih vrhova širom planete. Prije nekoliko godina preživio je težak pad na Prenju.

Predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić za N1 je kazao da se kajak prevrnuo na opasnom mjestu.

“Bilo je zahtjevno doći do njega. Tijelo je bilo zaglavljeno u kajaku prikovano vodom uz stijenu. Pretpostavljamo, možda je glavom udario u stijenu i nije se uspio izvući”, rekao nam je Marić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad